Det blir en Bosse-brunn i Etiopien!

Bosse hade ett starkt engagemang för människorna –  och speciellt barnen – i de fattigaste delarna av Etiopien. Detta visade han tillsammans med sina körtanter genom att låta konsertintäkter gå till olika projekt i Etiopien; en barnklinik till ett stort sjukhus i södra Etiopien, ett brunnsprojekt i Tigray i norra Etiopien.

Därför var det alldeles naturligt för Bosses familj att låta minnesgåvor helt gå till ett nytt hjälpprojekt i mellersta delen av Etiopien. Det handlar om brunnar i Amhara-regionen.

 

Bosse-brunnen_Amhara

 

En brunn i Bosses namn

Om de insamlade medlen till Bosses minne nådde $9,000, skulle också brunnen få Bosses namn. I början av augusti hade $9,004 – ungefär 76,900 kr – strömmat in, åtföljda av hundratals tacksamma hälsningar och ord från Bosses många vänner, släktingar, korister, elever …

Bosse-brunnen kommer att förse människorna i trakten med rent vatten för första gången och i många år framåt och därmed förbättra deras hälsa och livsvillkor.

Barnen kommer att få en chans att hinna gå i skolan i stället för att leta efter vatten. Kvinnorna får också möjlighet att ägna sig åt andra sysslor, som kan ge extra inkomster till familjen.

 

Du kan fortfarande bidra

Insamlingen stänger inte med att det höga målet har nåtts, utan pågår ännu ett tag. Vill du vara med finns alla uppgifter om projektet och hur du sänder en slant med din hälsning på webbplatsen för A Glimmer of Hope (den organisation som administrerar och genomför dessa projekt).

Till A Glimmer of Hope

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.