Här kommer konsertintäkterna till riktig nytta

Det började sensommaren 2013 med att Bosse Johansson skulle fylla jämnt (70). Han ville inte, men han måste. Men framför allt ville han inte ha vaser, buketter eller ballongflygningar i present. Han ville att släkt, vänner och bekanta skulle sätta in ett penningbidrag för ett nystartat projekt som hjälporganisationen A Glimmer of Hope hade startat. En specialbyggd barnklinik skulle uppföras vid sjukhuset i Tercha i södra Etiopien.

En födelsedagsinsamlings-sajt startades. Den här ›

Insamlingsmålet var satt till $5,000. När insamlingstiden var över och intäkterna från en konsert med VinterTantkören (Adolf Fredriks Flickkörs alumni) i början januari 2014 adderades, hade målet överträffats med råge – $10,450 hade samlats in! Ca 69,000 kr med den då aktuella dollarkursen.

 

BJ-insamling_2013-15-01Ett år senare var det dags för ny konsert med VinterTantkören. I januari 2015 fanns ett nytt projekt att sjunga för och för publiken att ge generösa gåvor till – brunnsborrning för friskt vatten i Tigray-provinsen, norra Etiopien. Även denna gång i regi av A Glimmer of Hope. Konserten blev en ny, sånglig succé för VinterTantkören och 24,000 kr kunde sättas in på insamlingskontot.

 

Totalt har därmed mer än 93,000 kronor samlats in. Av en pensionerad körledare och ett stort antal pensionerade Adolf Fredriks Flickkörs-medlemmar, de s k körtanterna.

 

För den som av detta känner sig inspirerad och vill vara med och hjälpa till, finns fortfarande möjlighet. Johann Thörnblad, flickkörsentusiast och hjälpprojektsentusiast framför allt, har startat en ny insamlingsomgång. Denna gång för det 23:e brunnsborrningsprojektet i Etiopien.

Läs om det här ›
och ge sedan gärna en gåva, du också! Water Is Life.

 

Rekordstor behållning till barnsjukhuset

VinterTantkören sjunger för vattenprojekt

Körtanter sjöng ihop mer än 20,000 kr till brunnsprojekt

Bosses och VinterTantkörens barnklinik igång

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.