Ledarens uppgift

Vi har olika utseenden. Titta dig omkring, ingen är lik Bosse. Det unika utseendet är en mänsklig rättighet.

Alla sjunger med olika röster, ingen sjunger som Bosse. Olika röster är en mänsklig rättighet. Du är unik! Ingen i hela världen ser ut och låter som du.

I den stund du tar vara på din unika talang och sjunger aktivt, är du också som allra bäst utifrån dina förutsättningar. Då blir du en person att räkna med.

 

Ett stort problem i dagens samhälle är tappade självförtroenden. Arbetslöshet, svaga resultat i skolan, bristande uppmärksamhet eller uppskattning från de personer du har omrking dig etc.

Politiker borde se och förstå betydelsen av att satsa på körsången i Sverige. Inte därför att det är så kul, utan därför att körsången ger individen insikter om våra olikheter och att olikheterna behövs.

 

Givetvis är det en ledaruppgift att få en grupp att fungera. Det är en självklar ledaruppgift att som kördirigent intressera mig för individen. Att få alla att känna sig sedda och behövda. Inte bara notläsarna och de högröstade (gäller i överförd betydelse även i hela samhället). ”Att få de små att känna sig stora”.

Om du är en ledare som älskar att ha makt och bestämma över en grupp, är du antagligen en dålig ledare.

 

Läs fortsättningen i boken ”Bosse och hans Flickkörsvärld” ›

Bokomslag_Bosse och hans Flickkörsvärld

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.