”Makalös konsert” med VinterTantkören

Bengt Olof Engström, stor musikkännare, musikpedagog och bl a tidigare chef för Stockholms Konserthus, lyssnade även detta år till den samlade VinterTantkörens konsert i Adolf Fredriks kyrka, Stockholm (5 januari 2013):Bengt_Olof_Engström

Det blev en fulländad avrundning av jultiden att lyssna till VinterTantkören. Tack för en makalös konsert!  

Den präglades av flera saker, naturligtvis i första hand den praktfulla klangen, där unga rösters klarhet kompletterar äldres mognad – eller tvärtom. Ett annat drag i konserten var att så påfallande många kunde hela programmet utantill, inte bara unga, nyexaminerade Tanter utan också gamla damer i 35-årsåldern. Utantillsjungning skapar en täthet mellan körsångare och ledare som alltid höjer kvaliteten.

Och så Glädjen. Det lyste om sångarna av fröjd att få vara med och sjunga dessa för både dem och oss lyssnare välkända sånger. Det lyste också om oss när vi gick ut.

Tack Bosse för att du nu troligen skapat en ny tradition, något som jag och många med mig önskade efter förra årets konsert. Och gärna i Adolf Fredriks kyrka, vars akustik gav en förunderlig lyster åt körklangen.

 

Konsertbilder

Här kan du läsa konsertprogrammet

AFF_VTK-rep_2013-01-05 15.57B

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.