Mannen bakom

Det är Per-Åke Byström som bygger webbplatsen bo-choir.se runt Bosse Johansson. Så har han hållit på under 22 år med Adolf Fredriks Flickkör och Bosse. Dokumenterat, skrivit, redigerat, formgivit och presenterat.

Det är Per-Åke som står bakom tusentals bilder med Flickkören i konsert, under repetition, på turné. Det är Per-Åke som ligger bakom all extern och intern information om Adolf Fredriks Flickkör mellan 1989 och 2011.

Det är han som gjort hundratals konsertaffischer och genomarbetade konsertprogram och och alla cd-omslag/booklets för kören. Det är han som redan 1997 körde igång webbplatsen för Adolf Fredriks Flickkör; en sajt som utvecklades till en av körvärldens mest omfattande, med sina fem språkversioner och långt över en miljon besökare under dess livstid.

 

Och det är Per-Åke som tog initiativet till, redigerade och producerade den helt unika dirigentboken om Bo Johansson – Bosse och hans Flickkörsvärld.

 

Till vardags finns han i sin egen verksamhet, enmansreklambyrån PROPÅ Information, som genom åren även hjälpt andra körer, sångare, orkestrar, musikfestivaler, kompositörer och tonsättarorganisationer med olika slags presentationsmaterial.