Körer som Bo Johansson startat och/eller dirigerat:

Värnamo Ungdomskör (1958 – 1960)

 

Abrahamsbergskyrkans kör (1965 – 1970)

Körledare.

 

Bromma Kammarkör (1965 –  1988)

Under många år en av Sveriges mest prestigefyllda kammarkörer, pionjärer gällande ny körmusik och nya uttrycksmedel. Nära samarbete med landets främsta tonsättare som Folke Rabe, Arne Mellnäs, Ingvar Lidholm, Lars-Johan Werle, Karin Rehnqvist m. fl.

 

Adolf Fredriks Flickkör (1972 – 2010)

Välkänd flickkör från Adolf Fredriks Musikklasser, Stockholm. Känd i Sverige för otaliga konserter och framträdanden vid officiella högtider samt mängder av radio- och tv-framträdanden samt skivinspelningar. Ännu mer känd internationellt tack vare Bo Johanssons världsvida kontaktnät och turnéer världen över, till samtliga kontinenter utom Australien och Sydamerika.

Separat webbplats här ›

 

Stockholms Vocalis Ensemble (1990 – 1998)

1990 bildade han Stockholms Vocalis Ensemble med 10-talet medlemmar, som utgjordes av en generation ur Adolf Fredriks Flickkör som vägrade sluta sjunga. Kören hade mycket stora framgångar vid festivaler och körtävlingar i Europa. Flera av koristerna är idag framstående operasångare.

Mer ›

 

 VinterTantkören (2012, 2013, 2014, 2015)

Årlig projektkör för tidigare medlemmar i Adolf Fredriks Flickkör, de s k körtanterna.
Kan följas av fler (säsongs)anpassade projektkörer.

 

2 tankar på “Bosse J-körer”

  1. Flickkören fanns inte på min tid i AF… Är det uppsjungning som gäller eller har möjligheten att få tillhöra en kör som leds av Bosse helt uteslutits? Jag vill gärna höra om det finns en chans,… Sjunger i dag i Västerleds vokalensemble i Bromma, sopran.

  2. Tack Bosse för åren i Bromma Kammarkör. Att börja sjunga i denna enastående kör som tonåring, och tillsammans med dig sätta tänderna i en repertoar som få andra körer vågade sig på på 70-talet, har gett mig minnen för livet. Med aldrig sviktande optimism och tro på att vi skulle klara av att sjunga Beta (knappnålarna) och tolka Stamp Music, ledde du oss genom en helt ny värld av musik – den var i alla händelser helt ny för mig som fostrats i AF:s körvärld. Men vi släppte också loss i Boldemans Purjo och rödbeta, eller Hurra här komma de gossar. En härlig blandning och en härlig körledare. Tack! Lotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.