Översvallande publikreaktioner för VinterTantkören

Återträffen med konsert direkt på kort repetition för Adolf Fredriks Flickkörs Alumni – VinterTantkören – blev en formidabel succé. Självklart var det roligt och stimulerande för de mogna före detta flickkoristerna att få sjunga tillsammans. Ännu en gång. Sångglädjen gick inte att ta miste på. Det lyste och sprakade om VinterTantkörens korister och deras glädje i musicerandet träffade verkligen publiken i hjärtat.

Tacksamma åhörare ville höra mer. Men för det här tillfället fanns inte ytterligare repertoar att bjuda på. VinterTantkören tågade istället ut ur kyrkan med sin egen körimprovisation, den s k Bosse-sången …

Här några röster:

– Maaagiskt!

 

– Det var en stor, stor upplevelse att lyssna. Jag har aldrig hört en sådan damkörsklang – och får väl inte höra en sådan igen…

 

–  Det var mäktigt att höra den månghövdade kören, som lät lika bra som om de alla nyss hade slutat flickkören. Det är också härligt att se körsångare som utstrålar glädje och entusiasm när de sjunger.

 

– Jag blev alldeles tårögd av allt välljud som klingade omkring mig!

 

– Har aldrig hört maken till en sådan klang och fyllighet hos en damkör. Mycket stark och speciell upplevelse!

 

– Det här var bättre än flickkör. Förstås (det är ju unga vuxna som sjunger i kören).

 

– Mera så’nt! Detta är kör-magi!

 

– Vilken fantastiskt fin upplevelse det var med tantkören, nostalgi 100 % för våran del. Vi hoppas innerligen att vi får vara med och lyssna till fler konserter med tanterna i framtiden.

 

Läs även Bengt Olof Engströms intryck av VinterTantkörens konsert

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.