Stor körkonst och Mästarens Show

Det blev – precis som många i publiken anat och hoppats – en ny, magisk konsert med Bosse Johansson och Adolf Fredriks Flickkörs körtanter. Den här gången samlade i engångskörprojektet VinterTantkören, som startade med repetition kl 14 och avslutades med konsert kl 17. Allt kunde höras i Kungsholms kyrka, Stockholm, lördagen den 7 januari.

Programmet lovade att ”julen skulle sjungas både in och ut + lite till”. Så blev det, med besked.

Tydligt vitaliserade f d flickkörsmedlemmar i åldrar från 17 och upp mot de 50 presenterade ett körsound och ett imponerade fint musicerande som gjorde starka avtryck. En berörd publik ville ha mer, men det fanns inte mer att bjuda på denna gång ….

Däremot kanske det blir en fortsättning framöver. I någon form.

Bläddra i konsertprogrammet

Från repetitionen

Slideshow:
Fullscreen:

Från konserten

Slideshow:
Fullscreen:

 

1 tanke på “Stor körkonst och Mästarens Show”

  1. Med kroppen full av energi och hjärtat fullt av glädje lämnade jag Kungsholmens kyrka i lördags efter att ha fått möjlighet att sjunga med alla andra fantastiska flickkörs”tanter”. Finns det något bättre? Svaret är nej!!! Jag hoppas verkligen att en fortsättning på Alumnikören inte låter sig dröja allt för länge.
    Kramar Camilla (Terfelt) Högström
    PS: Alldeles nyss stod Magnus Svensson här på mitt rum på Operan, han ska visst vikariera här en tid. Trevligt och oväntat sammansträffande DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.