VinterTantkören sjunger för vattenprojekt

VTK2014_MagnusSvensson_BoJohansson

Precis som vid den tidigare alumni-körsamlingen, VinterTantkören 2014, kommer även nästa konsert att fokusera på ett angeläget hjälpprojekt.

Den 3 januari 2015 kl 18.00 samlas ett stort gäng före detta flickkörsmedlemmar (de är de som kallas för körtanter) i alla åldrar för att sjunga ihop, musicera för en stor och intresserad publik och på så sätt få ihop så mycket pengar som möjligt. Medverkande är solister ur kören, Magnus Svensson, piano och orgel, samt dirigenten Bo Johansson.

Behållningen av 2015 års VinterTantkören-konsert går till ett projekt för rent vatten i norra Etiopien, Tigray ›

Stort vattenprojekt

Det handlar om ett mer avancerat brunnsborrningsprojekt som kommer att kräva ca $9,000 före mars 2015. Allt hanteras av den ideella organisationen A Glimmer of Hope; en stiftelse som kan låta 100 % av insamlade medel gå till hjälpinsatserna. Stiftelsegrundarna såg nämligen till att avsätta en så ansenlig summa för organisationen att det framöver skulle täcka kostnaderna för all administration.

agohLäs här om A Glimmer of Hope ›

 

Ca 20,000 kr till barnavdelningen

VinterTantkörens konsert den 4 januari 2014 gav en behållning av $3,320 som gick direkt till uppbyggnaden av en barnavdelning vid sjukhuset i Tercha, södra Etiopien.
Se här hur bygget fortskrider ›

VTK15_affisch-01

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.